Ana Sayfa » DİJİTAL PAZARLAMA » Google Ads Performans Verileri Nasıl İncelenir?

Google Ads Performans Verileri Nasıl İncelenir?

yazan: E-ticarete Dair
Google Ads Performans Verileri

Google Ads performans verileri ile sizin için önemli olan metrikleri kullanarak kampanyalarınızla ilgili istatistikleri takip edebilirsiniz. Bu istatistiklerden elde edilen performans raporlarını hazırlamak; reklam harcaması, reklam ve anahtar kelime performansı hakkında uygun kararlar almanıza yardımcı olacaktır.

Google Ads kampanyalarında başarıyı ölçmek için yapılan yatırımı ve elde edilen getirileri analiz etmek gerekir. Ayrıca, yatırılan paranın maksimum getirisini elde etmek için gerekli iyileştirmeleri uygulamak önemlidir.

Google Ads kampanyalarından en iyi sonuçları almak için reklam kampanyalarını düzgün bir şekilde takip etmeli ve raporlamalısınız. Kaliteli bir kampanya performans raporundan elde ettiğiniz Google Ads performans verileri, reklam çalışmalarınızı iyileştirmeye ve daha verimli sonuçlar almanıza olanak tanır.

Google Ads Performans Verileri Nedir?

Google Ads performans verileri, online reklamcılıktan elde edilen sonuçları gösterir. Her kampanyanın bir hedefi vardır ve bu hedefe ne kadar ulaşıldığı performansın iyi ya da kötü olduğunun belirlenmesi ile ortaya çıkar.

Google Ads Performans Verileri Neden Önemlidir?

Düzenli olarak Google Ads performans verilerini incelemek ve raporlamak, kampanya performansını sürekli olarak iyileştirmek için teşvik sağlar. Google Ads performans verilerini raporlamak sadece kampanya performansının takibini sağlamaz, aynı zamanda SEO gibi diğer dijital pazarlama çalışmalarını da raporlayarak koordineli bir analiz raporu sunar.

Google Ads Performans Verileri Nasıl Düzenlenir?

Google Ads performans metriklerini ve bunların nasıl düzenlendiğini ele alalım:

Rapor Düzenleyici

Rapor Düzenleyici, verilerinizi çok yönlü incelemenizi sağlayan analitik bir araçtır. Basit bir sürükle ve bırak yöntemine sahiptir.

Rapor Düzenleyici, veri indirmeye gerek kalmadan Google Ads içinde tablolar ve grafikler oluşturmanıza olanak tanır. Bu şekilde, kampanyalarınızı daha kolay ve daha düzenli olarak analiz edebilirsiniz.

Kampanyalar

Kampanyalar sekmesinden kampanyalarınızın performansını inceleyebilirsiniz. En çok kullandığınız verilere kolaylıkla ulaşmak için tablonuza sütunlar ekleyerek özelleştirme yapabilirsiniz.

Reklam Grupları

Kampanyalar sekmesinden olduğu Reklam Grupları sekmesinden de performans incelemesi ve reklam planlaması yapabilirsiniz.

Ayarlar

Ayarlar sekmesi, kampanya ve hesap ayarları yapmanızı sağlar.

Reklamlar

Reklamlarınız ya da öğeleriniz ile ilgili düzenlemeleri, karşılaştırmaları ve performans takibi bu sekmeden yapılır.

Anahtar Kelimeler

Anahtar Kelimeler sekmesi, tüm kampanyalarınız ya da herhangi bir reklam grubu için belirlediğiniz anahtar kelimelere ulaştığınız yerdir. Buradan anahtar kelimeleriniz ile ilgili istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Tabloları ve Grafikleri Özelleştirme

Google Ads kampanyalarınızın performansını daha iyi anlamak için özelleştirdiğiniz tablo ve grafiklerle hesabınızdaki verileri düzenli olarak inceleyebilirsiniz. Bu veriler size önemli istatistiki bilgiler verebilir. 

Tablo ve grafikleri özelleştirerek, tam olarak neye ihtiyacınız olduğuna odaklandığınızdan emin olursunuz. En önemli ölçümlerinizi kaydedebilir, böylece analizleriniz için daha az zaman harcarsınız. 

Tarih Aralığı

Sayfanın sağ üst kısmındaki tarih aralığına tıkladığınızda aşağıdaki gibi hem belirli günlere hem de istediğiniz tarih aralığını yazabileceğiniz alana ulaşabilirsiniz.

Filtre

Filtre simgesine tıkladığınızda çıkan birçok seçeneğe göre verilerinizi filtreleyebilirsiniz. 

Filtreler, kampanyalarınız için en önemli metrikleri vurgular. Verileri filtreleyerek incelemek, bir kampanyanın her aşamasındaki sorunların tespit edilmesini de kolaylaştırır.

Segment

Segment simgesi, tablonuzda istediğiniz veriye göre sıralama yapmanızı sağlar. 

Sütunlar

Kampanyalarınızı optimize etmek ve dönüşüm oranlarını artırmak için günlük olarak dikkate almanız gereken bazı temel Google Ads metrikleri vardır. 

Sütunlar simgesi, tabloya sütun eklemenizi ya da kaldırmanızı sağlar. 

Sütunları değiştire tıkladığınızda aşağıdaki gibi Önerilen sütunlar ve diğer kategorilerden sütunlar bulunur.

Bu sütunlar, hesabınızla ilgili çeşitli bilgiler sağlar. Bu alandan istediğiniz sütunları seçebilir ve istediğiniz sırayla düzenleyip kaydedebilirsiniz. Böylece, hesabınız için en önemli olan tüm verilere oluşturduğunuz tablodan ulaşabilirsiniz.

Durum (Status)

Durum sütunu tüm kampanyaların mevcut durumunu gösterir. Bu durumlar reklamın yayında olup olmaması, kaldırılması ya da onaylanmadığını gösterebilir.

Google Ads Performans (Performance)

Performans sütunundan aşağıdaki sütunlar e-ticaret siteniz için verdiğiniz reklamlara dair önemli bilgiler içerir.

Tıklamalar: Reklamınızın tıklanma sayısını gösterir. 

Gösterimler: Reklamınızın gösterim sayısını gösterir. 

Ort. TBM (Avg. CPC): Reklam için ödenen tutar / toplam tıklama sayısı

Ort. BGBM (Avg. CPM): Reklamınızın 1.000 kez görüntülenmesi başına sizden ücretlendirilen ortalama tutardır.

Etkileşimler: Etkileşimler sütunu, tıklamalardan video görüntülemelerine, aramalara ve kullanıcıların reklamınızla etkileşime girebileceği tüm olası yolları içeren toplu bir sayı verir.

Etkileşim Oranı: Etkileşim sayısı / reklamın görüntülenme sayısı

Maliyet (Cost): Toplam harcama (Sadece Kampanyalar sayfasından ulaşılır)

Ort. Maliyet (Average Cost): Toplam reklam maliyeti / toplam etkileşim sayısı

Dönüşümler (Conversions)

Buradaki sütunlarda, müşterilerinizin satın alma ya da e-bültene kaydolma gibi onlardan yapmasını istediğiniz bir şeyi ne sıklıkta yaptığını takip edeceğiniz aşağıdaki gibi metrikler bulunur:

Dönüşümler: Tüm reklam etkileşimlerinden aldığınız dönüşümlerin sayısıdır.

Maliyet / dönüşüm: Dönüşümler / toplam maliyet

Dönş. oranı: Toplam etkileşim / dönüşüm sayısı

Tüm dönüşümler: Google Ads’in ölçtüğü toplam dönüşüm sayısıdır.

Görüntüleme dönüşümleri (View-through conv.): Kullanıcılar reklamı görüntüleyip etkileşime girmediğinde ve sonrasında dönüşüm için geri geldiğinde görüntüleme dönüşümü olarak kaydedilir.

İlişkilendirme (Attribution)

İlişkilendirme sütunlarında anahtar kelimelerinizin aramalardaki değeri hakkında fikir veren metrikler bulunur.

Özellik (Attributes)

Default olarak çıkan Özellik sütunları aşağıdaki metrikleri verir:

Teklif stratejisi türü: Kampanyalara dair oluşturduğunuz teklif stratejisinin adıdır.

Teklif stratejisi: Bu sütun anahtar kelimeler, reklam grupları ya da kampanyaların tekliflerini gösterir.

Hesap Optimizasyon Olasılığı: Burası hangi önerilerin genel optimizasyon puanınız üzerinde en büyük etkiye sahip olacağını gösterir.

Arama ayrıntıları

Arama ayrıntıları raporu, reklamverenler için oldukça ayrıntılı veriler sunar. Kampanyalar ve Reklam Grupları sayfalarından ulaşabileceğiniz Arama ayrıntıları sütunu, farklı kampanyaların ve reklam gruplarının sağladığı potansiyel müşterilerin kalitesini daha iyi anlamanıza yardımcı olur.

Kalite Puanı

Kalite Puanı sütunu sadece Anahtar Kelimeler sayfasında bulunur ve anahtar kelimelerinizin kalite puanını gösterir. Açılış sayfası deneyimi ve reklam alaka düzeyi gibi kalite puanını etkileyen faktörleri de sütunlarınıza ekleyebilirsiniz.

Raporlar

Raporlar simgesi sizi Raporlar sayfasına götürür. Bu sayfadan raporları inceleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

İndir

Google Ads hesabı üzerinden oluşturduğunuz özel performans verilerini rapor olarak İndir simgesinden birçok formatta indirip kaydedebilirsiniz.

İndir simgesine tıkladığınızda yukarıda çıkan Planlama seçeneğinden yetki sahibi diğer kullanıcılara raporunuzu istediğiniz sıklıkta ve formatta mail olarak atabilirsiniz. 

Sonuç

Google reklamcılığı, daha fazla kişiye ulaşmanıza ve daha fazla müşteri çekmenize yardımcı olmanın harika bir yoludur. Tablo ve grafikleri etkili kullanmayı öğrendiğinizde, Google reklamlarınızın başarısını ölçebilir, web siteniz için en önemli verileri analiz edebilir ve satışları arttırmaya yardımcı olacak gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar