Ana Sayfa » ONLINE PAZARYERİ » Pazaryerleri Listesi ve Seçimi

Pazaryerleri Listesi ve Seçimi

yazan: E-ticarete Dair
pazaryerleri

Pazaryerleri, alışveriş yapan kişilere tek bir yerden alışveriş kolaylığı sağlayarak fiyat karşılaştırma yapmalarına fırsat verir. Boyner gibi büyük mağazaların sundukları kolaylıklar gibi sebeplerden dolayı müşteriler online pazaryerlerine ilgi gösterir. Küçük bir online siteniz varsa ya da yeni bir e-ticaret sitesi kurduysanız pazaryerleri cazip bir seçenektir. Pazaryerleri satışı ile müşteri türlerini araştırabilir, çeşitli ürün bilgileri ve faydaları toplayabilirsiniz. Büyük bir marka için pazaryerleri satışı çeşitli satış kanalları ile satış hacmini artırabilir ve markalı web sitelerinin değerli bir tamamlayıcısı olabilir.

Pazaryerleri Nasıl Çalışır?

Pazaryerleri üzerinden yapılan alışverişin nasıl gerçekleştiğine dair adımlara aşağıdan ulaşabilirsiniz:

  • Müşteri, online pazaryerinde satın alma işlemi gerçekleştirir.
  • Pazaryeri, sipariş ayrıntılarını satıcıya iletir.
  • Pazaryerindeki satıcı, müşteriye ürünü gönderir.

Türkiye’deki En Popüler Pazaryerleri

Pazaryerleri arasından seçim yapabileceğiniz çok sayıda platform bulunur. Bu yüzden hedeflerinizi ve ihtiyaçlarınızı net bir şekilde belirlemelisiniz. Her platformun diğerlerinden farklı özellikleri bulunur. Ürünlerinizi satmak için hangi pazaryerlerinin en popüler olduğunu ve hangilerinin müşterileriniz tarafından en çok kullanıldığını araştırmanız gerekir.

Türkiye’deki pazaryerleri arasında Hepsiburada ve Trendyol’un güçlü bir hakimiyeti bulunur. Bunların yanında Amazon ve n11 de pazaryerleri arasında lider durumdadır. 

Pazaryerleri Listesi

Ürünlerinizi satabileceğiniz en çok tercih edilen pazaryerleri:

1. Trendyol

Trendyol, ayda 206 milyondan fazla ziyaretçisi ile Türkiye’nin en büyük pazaryeridir. 2010’dan beri önemli başarılara imza atan Trendyol’da kıyafetler, ev ürünleri, yiyecek ve içecekler dahil milyonlarca ürün bulunur. Trendyol komisyonları ürünün türüne bağlı olarak %25’e kadar yükselir. Trendyol’un en büyük avantajı online moda endüstrisindeki hakimiyetidir.

2. Hepsiburada

Elektronik ürünlerin satışına odaklanan Hepsiburada pazaryerleri arasında bir devdir. HepsiJet, HepsiExpress, HepsiPay, HepsiAd, HepsiFly, HepsiGlobal gibi yatırımlarla satıcıların işlerini büyütmesi için fırsatlar sunar. Hepsiburada’da kozmetik ve ayakkabıdan parti malzemelerine ve nevresimlere kadar milyonlarca tüketici ürünü bulunabilir.

3. Amazon

Dünyanın en ünlü ve birçok ülkedeki en büyük pazar yeri Amazon’dur. Çok sayıda ürünü olan büyük ölçekli satıcılar için oldukça uygundur. Yoğun kampanya dönemlerinde trafik akışını idare edebilecek donanıma sahiptir. Amazon’daki en önemli özellik standart ürün listeleme kuralları uygulamasıdır ve bu kuralları sıkı tutar. Amazon’da komisyon oranı ise kategoriler iki gruba ayrılarak %6 ya da %10 şeklinde uygulanır.

4. Gittigidiyor

Türkiye’deki pazaryerleri arasında ilk olan Gittigidiyor 2001 yılından itibaren elektronik, dekorasyon ve gıda gibi farklı 50 kategoride milyonlarca ürün satışı yapıyor. 2011 yılında eBay’in bünyesine katılarak global yaklaşımla müşterilerine gelişmiş ürün listeleme seçenekleri sağlamaktadır. Ürünlerinizi sergilemek ücretsizdir ancak ürünlerinizin önerilen ürünlerde veya arama sonuçlarında öne çıkmasını istiyorsanız, gün sayısına göre ücret alır.

5. n11

n11 17 milyon kayıtlı üye, 150 bin kayıtlı mağaza, toplam 127 milyon ürün satışına sahip ve bunun hızla büyümesi bekleniyor. n11’deki mağazanıza 1.000 adete kadar ücretsiz ürün yükleyebilirsiniz. Daha fazlası için ürün adedine göre ücretli paketleri bulunuyor. Müşterilerine ve satıcılarına sunduğu en popüler fırsat ise gelişmiş kupon sistemi. Sepet, mağaza ve ürün olmak üzere üç grupta farklı senaryolarda kupon kullanımıyla indirimli alışveriş imkanı sunuyor.

6. Morhipo

Morhipo, 2011’de Boyner Holding bünyesinde kuruldu. Markalı yeni sezon ürünleri avantajlı kampanyalarla cazip hale getiriyor. Morhipo, Boyner Holding güvencesiyle tüm ürünlerinde %100 orijinal ürün garantisine sahiptir. Ayrıca, Morhipo’dan satın aldığınız ürünleri Boyner ya da YKM Mağazaları’ndaki “Tıkla Gel” noktalarından teslim alabilirsiniz.

7. PttAVM

PTT güvencesi ile 2012’den beri faaliyette olan PttAVM, bebek malzemeleri, bahçe sulama ekipmanları ve elektrikli ev aletleri dahil olmak üzere onlarca kategoride binlerce ürün sunmaktadır. PttAVM satıcılara; kargo desteği, ücretsiz ürün tanıtımı ve reklam desteği gibi ayrıcalıklar sağlamaktadır. PttAVM üzerinden yapılan alışverişler ‘Güvenli Ticaret Sistemi’ ile tüm süreç baştan sona kontrol edilir ve PTT tarafından denetimi yapılır.

8. ÇiçekSepeti

ÇiçekSepeti 2006 yılında çiçek ve yenilebilir çiçek kategorileriyle başladı ve şu anda aylık 16 milyon ziyaretçi alıyor. Elektronik, kişisel bakım, süpermarket, kozmetik, moda, spor, hobi, pet shop ve aksesuar gibi farklı kategorileri de bünyesine katarak yüzbinlerce ürünü müşterilerine sunuyor.

Sonuç

Online pazaryerleri, e-ticaret işinizi büyütmenin etkili bir yoludur. Her online pazaryerinin kendine özgü kriterleri, ürün kategorileri, kayıt ücretleri ve hedef kitleleri vardır. Bu nedenle doğru kararı verdiğinizden emin olmak istiyorsanız derinlemesine araştırma yapmanız gerekir. Pazarlama yapmak istediğiniz kitleye sahip pazaryerlerini arayın ve marjlar, komisyon ücretleri ve nakliye politikaları açısından uygun olduğundan emin olun. Herhangi bir pazaryerine giriş yaptığınızda ve işler iyi gittiğinde başka bir pazaryerinde de büyümeye devam edin. 

Benzer Yazılar